MATERIAALIT

Käytän koruissani korkealaatuisia materiaaleja - jalometallien lisäksi myös muita, epäjaloja metalleja. Jalometalleista mainittakoon eri kullan seokset, hopea ja palladium. Muita koruissa käyttämiäni epäjaloja metalleja ovat mm. titaani ja zirkonium. Korujani koristavat timanttien lisäksi luotettavilta kotimaisilta toimittajilta hankitut jalo- ja korukivet.

Kultaseokset:

keltakulta

Käyttämäni keltakulta on pääasiassa pitoisuudeltaan 585‰, ellei asiakkaan toiveissa ole muuta. Keltakultaa saadaan, kun lisätään puhtaan kullan sekaan halutussa määrin hopeaa ja kuparia. Kovuutensa ansiosta keltakulta on erinomainen materiaali vaikkapa sormukseen, joka tulee jokapäiväiseen käyttöön - se ei naarmuunnu tai kolhuunnu helposti.

valkokulta

Myös koruissani käyttämä valkokulta on pitoisuudeltaan 585‰. Käytän ainoastaan palladiumia valkokullan seostamiseen allergisoivan nikkelin sijaan. Hyvässä valkokultaseoksessa on kaunis vaalea sävy, enkä siksi suosittele rodinointia valmistamilleni koruille. Korun hyvän ulkonäön ylläpitäminen on myös tämän ansiosta helppoa. Valkokulta on suositeltava istutusmetalli esimerkiksi timanteille, jolloin niiden väri ja loisto eivät kärsi.

Punakulta

Punakultaa saadaan, kun puhtaaseen kultaan lisätään lähes pelkästään kuparia. Punakultaa voi käyttää koruissa yksityiskohtana, mutta se soveltuu myös hyvin esimerkiksi sormusrungon materiaaliksi.

viherkulta

Kultaseokseen saadaan vihertävä sävy, kun siihen lisätään yksinomaan hopeaa. Viherkulta ei pehmeytensä vuoksi ole suositeltava runkomateriaali esimerkiksi sormukseen, mutta se soveltuu yksityiskohtiin ja erittäin hyvin istutusmetalliksi.

hopea

Perinteinen hopeaseos - niin sanottu sterling-hopea - on pitoisuudeltaan 925‰. Käytän tätä seosta myös itse hopeakoruissani. Hopea soveltuu edullisen hintansa ansiosta hyvin isoihin koruihin, esimerkiksi riipuksiin, rintaneuloihin ym. Hopea on pehmeähköä, joten hopeasta valmistettu sormus saattaa kerätä kolhuja ja naarmuja herkästi. Lisäksi hopea tummentuu - patinoituu - käytössä, joten kiillotus silloin tällöin on paikallaan.

palladium

Palladium on platinametalleihin kuuluva leimauslainsäädännön piirissä oleva jalometalli. Tällä hetkellä tarjoan koruihini pitoisuudeltaan 500‰ olevaa palladiumseosta. Se on sävyltään harmahtavaa ja hyvin kulutusta kestävää. Hinnaltaan se on hieman yli puolet keltakullan hinnasta. Suositeltava vaihtoehto sormuksiin, joista halutaan kestäviä, ja joihin kaivataan pientä "twistiä".

titaani

Titaani on kevyttä, kovaa ja kestävää metallia. Siitä voi valmistaa paksunkin sormuksen ilman että sen paino nousee liian suureksi. Titaani on edullinen materiaalivaihtoehto koruihin, mutta sen käyttökohteita ja muotokieltä rajoittaa perinteisten työstömenetelmien soveltumattomuus. Usein titaanikorut ovat tyyliltään moderneja ja minimalistisia. Titaani on allergisoimatonta, joten se on suositeltava valinta henkilöille, jotka saavat oireita muista metalleista.

zirkonium

Zirkonium on ominaisuuksiltaan paljolti titaanin kaltaista, mutta hivenen painavampaa. Zirkoniumin etuja ovat allergisoimattomuus titaanin tapaan sekä mahdollisuus lämpövärjätä se mustaksi, jolloin korun pintaan syntyy erittäin hyvin kulutusta kestävä pinta.